Sustainability

Christmas Sweats zetten we kwaliteit en de planeet op de eerste plaats šŸŒ

Dit blijkt onder andere uit het feit dat we als enige kerstkledingmerk ter wereld GOTS-gecertificeerd zijn. Meer informatie hierover vind je op:

https://global-standard.org/find-suppliers-shops-and-inputs/certified-suppliers/database/search_result/35796

Al onze katoenen producten zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Ongeveer de helft van onze productie wordt gemaakt van GOTS-gecertificeerd katoen.

Kortom, we voldoen aan de strengste duurzaamheids- en MVO-eisen binnen de textielindustrie.

Als bedrijf hebben we ons eigen GOTS-certificaat, dat bewijst dat we:

Ecologie:
Een GOTS-certificaat garandeert dat de gebruikte textielproducten zijn gemaakt van biologische vezels. Dit betekent dat er geen schadelijke chemicaliƫn, pesticiden of genetisch gemodificeerde organismen worden gebruikt in de productie. Dit zorgt voor een milieuvriendelijke en duurzame productie.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen:
GOTS-certificering vereist ook dat bedrijven voldoen aan strenge sociale eisen. Dit omvat onder andere eerlijke arbeidsomstandigheden, werknemersrechten, het recht op vakbonden, eerlijke lonen en fatsoenlijke arbeidstijden. Certificering zorgt ervoor dat de textielproductie plaatsvindt onder goede en ethische omstandigheden.

Kwaliteitsborging:
GOTS-certificering omvat ook kwaliteitscontrole van de producten. Dit zorgt ervoor dat de textielproducten van hoge kwaliteit zijn en lang meegaan. Consumenten kunnen er dus op vertrouwen dat ze producten van goede kwaliteit kopen die langer meegaan.

Internationale erkenning:
GOTS wordt internationaal erkend als de belangrijkste standaard voor biologische textielproductie. Dit betekent dat bedrijven met een GOTS-certificaat een hogere geloofwaardigheid en erkenning krijgen op de markt. Consumenten die waarde hechten aan duurzaamheid, hebben ook vertrouwen in producten met het GOTS-label.

Bovendien is al ons GOTS-katoen/ons katoen 100% biologisch.

Naast de eisen voor katoen betekent GOTS-certificering ook dat alle GOTS-producten worden geproduceerd in fabrieken en bij leveranciers die voldoen aan eisen op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, het recht op vakbonden en zwangerschapsverlof.

We zijn erg trots op ons groene profiel, hoewel er altijd ruimte is voor verbetering. Ons doel is altijd om voorop te lopen op het gebied van ecologische kerstkleding.

We hopen dat je onze producten leuk zult vinden, zodat je met een goed geweten kunt genieten van je kersttrui/pyjama. We danken je hartelijk voor je steun aan duurzame keuzes.

De meest duurzame keuze is natuurlijk om helemaal geen nieuwe producten te kopen.